اعزام ۲ حافظ قرآن کریم از ایران به مسابقات بین‌المللی قرآن کریم لیبی تجمع دانشجویان دانشگاه امام رضا (ع) در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم غزه سند تحولی جامع بنیاد شهید و امور ایثارگران تدوین می‌شود تقدیر مدیر حوزه‌های علمیه از ویژه برنامه‌های افطار در شبکه سه سیما مدرس قناعت و خلوص و دل‌سوزی | یادی از مؤسس مدرسه علمیه موسوی‌نژاد در مشهد چگونه نماز را صحیح بخوانیم؟ | ۱۲ باطل کننده نماز را بشناسید ممنوعیت ورود به مکه برای دارندگان ویزای غیر حج از اردیبهشت ۱۴۰۴ درس‌هایی از نهج‌البلاغه | آزادگی ضرورت تبیین معارف علوی و آموزه‌های نهج البلاغه در مدارس توسعه دامنه فریضه امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر، در بستر جشنواره مفلحون آیت الله حسینی بوشهری: متناسب با فضای مذهبی شهر قم، تورهای گردشگری ـ زیارتیِ بین‌المللی ایجاد شود آغاز کلاس‌های آموزشی حج تمتع دانشگاهیان حوزه‌های علمیه در حل مشکلات و پاسخگویی به شبهات نقش تاثیرگذار دارند سه انتصاب جدید در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برنامه‌ریزی گسترده مساجد مشهد برای میزبانی از ۱۵۰۰ زائراولی در دهه کرامت ۱۴۰۴ تجمل با ما چه می‌کند؟ کتابی که نور است | قرآن به روایت صحیفه سجادیه دومین جشنواره ملی «فیلم و فیلمنامه ایثار» فراخوان خود را منتشر کرد ششمین اجلاسیه بین‌المللی حضرت رضا(ع) اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود پرونده عمره تا کمتر از ۱۰ روز دیگر بسته می‌شود | آغاز حج تمتع از نیمه اردیبهشت ۱۴۰۴
سرخط خبرها

رمضان؛ ماه آماده‌باش منتظران | توصیه‌هایی کاربردی برای یاران حضرت ولی‌عصر(عج)

  • کد خبر: ۳۲۱۸۶۴
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲
رمضان؛ ماه آماده‌باش منتظران | توصیه‌هایی کاربردی برای یاران حضرت ولی‌عصر(عج)
عصر ظهور عصر خودسازی است. عصری است که به مدد هدایت منجی عالم، بشر بناست مرتبه‌های کمال اخلاق را طی کند و به آنچه رسول اخلاق برایش مبعوث شده بود، تحقق بخشد.

حمیده ذاکری | شهرآرانیوز؛ هر انسانی در زندگی خود چشم‌اندازی دارد؛ چشم‌اندازی که اهدافمان را تعریف و جهت حرکتمان را مشخص می‌کند. این چشم‌انداز گاه یک‌ساله است، گاه ده‌ساله و گاه برای یک دوره زندگی و سقفش هرچه بلند باشد و افقش هرچه گسترده، به اندازه همین زندگی مادی و دو روزه دنیایی است؛ برای همین است که گاه پای رفتن مردمان در گل می‌ماند و لنگ می‌خورد، با این حال چه خوشبخت هستیم ما شیعیان و منتظران ظهور؛ زیرا وجود مبارک مهدی صاحب‌زمان (عج) به زندگی ما چشم‌اندازی دیگرگونه بخشیده است؛ چشم‌اندازی که حال ما را به امید رسیدنش، روشن و آینده‌مان را به شوق دیدارش منور کرده است.

حالی که باید توأم با حرکت، تهذیب نفس و مجاهدت در بندگی باشد؛ سبکی از زندگی که ما آن را در ماه رمضان تمرین می‌کنیم و می‌توانیم با حفظش، خود را به مرتبه منتظران حقیقی حضرتش برسانیم. در ادامه، برخی شبهات ماه رمضان و زندگی حقیقی منتظران را با هم مرور می‌کنیم.

خودسازی منتظران در رمضان

امام‌باقر (ع) می‌فرمایند: «چون قائم ما قیام کند، دستش را بر سر بندگان می‌گذارد و عقول آنها را متمرکز می‌سازد و اخلاقشان را به کمال می‌رساند». (راوندی، الخرائج والجرائح، ج‌۲، ص۸۴۱) و در روایتی آمده است: «مهدی (عج) به تقوا دعوت می‌کند و براساس هدایت رفتار می‌کند». (مجلسی، بحارالانوار، ج‌۵۲، ص‌۲۶۹).

درحقیقت عصر ظهور عصر خودسازی است. عصری است که به مدد هدایت منجی عالم، بشر بناست مرتبه‌های کمال اخلاق را طی کند و به آنچه رسول اخلاق برایش مبعوث شده بود، تحقق بخشد؛ همان‌گونه که ماه رمضان، ماه خودسازی و تمرین تقواست و روزه‌داران در آن با مدد الهی و دست‌وپابسته بودن شیطان در مسیر کمال گام برمی‌دارند.

حرکت در مسیر مطلوب امام زمان (عج)

از سوی دیگر می‌دانیم که یکی از شرایط نزدیک شدن به ظهور منجی بشریت (عج) حرکت جامعه به‌سمت اصلاح است. ماه رمضان و همچنین ماه‌های مبارک پیش از آن، شعبان و رجب، این فرصت مغتنم را در اختیارمان می‌گذارند که به این حرکت اصلاحی سرعت ببخشیم و اگر گرفتاری‌های دنیایی پای رفتنمان را کند کرده است، با مدد این ماه‌های آسمانی که نفحاتی الهی هستند، اول خانه‌تکانی کنیم و با استغفار، خود را پاک و سبک کنیم و سپس با انجام اعمال این ماه مبارک، مسیر بندگی‌مان را از کسادی درآوریم و رونق ببخشیم و درحقیقت در مسیر مورد پسند امام‌زمان (عج) گام برداریم. «او این امت را پس از آنکه تباه [و فاسد]شده‌اند، اصلاح می‌کند». (اربلی، کشف‌الغمه، ج‌۲، ص‌۴۷۳).

در اردوی تمرینی هستیم

با درک این حقیقت که رمضان نوعی آمادگی برای عصر ظهور است، می‌توانیم به‌عنوان منتظران حضرتش، برنامه‌ای جدی‌تر و پروپیمان‌تر برای این ایام تدارک ببینیم و مانند ورزشکارانی که در اردوی تمرینی هستند، هیچ فرصتی را از دست ندهیم و با برنامه مدون پیش برویم و ببینیم حضرت در زمان ظهور برای چه اعمالی اهمیت قائل است، همان را در برنامه‌مان پررنگ کنیم؛ به‌طور مثال در روایات آمده است: «وقتی قائم قیام می‌کند، قرآن و احکام دین را همان‌گونه که بر پیامبر (ص) نازل شده است، از نو به شما می‌آموزد». (مفید، الإرشاد، ج‌۲، ص ۳۸۶). پس لازم است که در این ماه، توجه جدی به قرآن داشته باشیم و احکام دین را بادقت اجرا کنیم.

نباید مثل روز‌های دیگرت باشی

منتظران حقیقی حضرت با رعایت ادب رمضان، خود را به روزگار ظهور نزدیک می‌کنند؛ ادبی که تنها شامل خودداری از غذا نیست و با توجه به روایات، مانند حفظ ادب ماه رمضان با تمامی اعضا و جوارح و ارکان دانسته شده است: «هرگاه روزه گرفتی، باید گوش و چشم و مو و پوست و همه اعضایت روزه بگیرد. نباید روز روزه‌داری‌ات، مانند روز‌های دیگر باشد». (الکافی، ج‌۴، ص ۸۷).

ما به عنوان شیعیان باید که به غیر از تمام توصیه‌های روایی در مورد ماه رمضان احوال خود را به احوال منتظران حقیقی امام زمان نزدیک کنیم. همان‌ها که این‌گونه توصیف شده‌اند: «به‌درستی آن روزی است که حکم رانده و حکم کرده‌ام زمین را در آن روز از لوث کفر و شرک و نافرمانی‌ها پاک کنم و برای آن روز، بندگانی را از برای خود برگزیده‌ام که دل‌های آنها را برای ایمان، آزمایش کرده‌ام و به ورع، اخلاص، یقین، تقوا، خشوع، راستی، بردباری، وقار، پرهیزکاری، ترک دنیا، رغبت در آنچه نزد من است، پر کرده‌ام... و آنها را در زمین خلیفه کنم و برای آنها دینشان را که بهر ایشان اختیار کرده‌ام، تمکین دهم؛ پس مرا به یگانگی پرستش کنند و هیچ چیز را با من شرکت ندهند...». (بحارالانوار، ج‌۵۲، ص‌۳۸۴).

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->